Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Коен: Тръмп е „расист“, „мошеник“ и „измамник“

| обновено на 27.02.19 в 17:53
Майкъл Коен на излизане от Федералния съд в Ню Йорк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият адвокат на Доналд Тръмп Майкъл Коен заяви днес в експлозивни свидетелски показания пред Конгреса, че президентът е „расист“, „мошеник“ и „измамник“, предаде АФП.

В изказване пред комисия на Камарата на представителите Коен, който бе осъден на затвор отчасти заради работата си за магната, изрази съжаление от лоялността си към Тръмп в миналото.

„Срам ме е, че избрах да играя роля в прикриването на незаконните действия на г-н Тръмп, вместо да послушам съвестта си“, каза Коен. И настоя, че бизнесменът е ръководил преговори за „Тръмп Тауър“ в Москва по време на президентската кампания през 2016 г., въпреки че отрича да е имал бизнес с руснаците.

По-рано днес Ройтерс публикува извадки от изказването на Коен, според които Тръмп предварително е знаел, че сайтът за разкрития „Уикилийкс“ ще публикува очернящ материал за съперничката си Хилъри Клинтън.

Тръмп наредил на бившия си адвокат да плати 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс, за да покрие аферата им, която била в нарушение на финансовите правила за президентската кампания. Коен трябвало и да излъже за случая първата дама Мелания Тръмп.

Чекът за Сторми бил подписан от Доналд Тръмп-младши, твърди още Коен, който обяви, че има документи в подкрепа на твърденията си.

Преди изслушването президентът се опита да се дистанцира от бившия си адвокат.

„Коен бе само един от многото, които ме представляваха (за съжаление)“, написа в „Туитър“ Тръмп. „Той лъже, за да намали присъдата си“, отбеляза държавният глава.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна