Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО отива самостоятелно на евровота

За водач на листата е номиниран евродепутатът Ангел Джамбазки

| обновено на 27.02.19 в 12:06
Искрен Веселинов
Снимка: БГНЕС

ВМРО "ще поеме курс за самостоятелно явяване на европейските избори". Това реши Националният съвет на партията след вчерашния Коалиционен съвет на "Обединени патриоти", на който не беше постигнато съгласие за общо участие във вота. От "Атака" напуснаха заседанието заради предложението на НФСБ за смяна на Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

За водач на листата на ВМРО е номиниран евродепутатът Ангел Джамбазки, а организационният секретар Юлиан Ангелов ще оглави предизборния щаб.

Това съобщи Искрен Веселинов, заместник-председател на партията и на парламентарната ѝ група:

"След поредния неуспешен опит да бъде проведено заседание на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти" и при условие че голяма част от нашите партньори започнаха подготовка за самостоятелно участие на избори, това направи и ВМРО. Ние взехме решение, че, държейки на единството и продължавайки да държим вратата си отворена за всякакъв вид разговори с настоящите ни партньори и дори в по-широки формати, защото смятаме, че единството е много важно за патриотичните сили, ние започваме подготовка за самостоятелно участие в тези избори".

Ръководството на партията заяви, че остава встрани от личните битки и боричкания в коалицията и продължава борбата си за отстояване на реални ценности на Европа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени