Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Задявки – надигравки" в Шуменския театър

2
Снимка: Радио Шумен

Представлението "Задявки – надигравки" е най-новото заглавие в афиша на Шуменския театър.

Премиерата му е днес от 18 часа с участието на петима актьори – Димитрия Милушева, Микаела Берчева, Борислава Русева, Веселин Борисов и Тихомир Трифонов.

Режисьор и автор на постановката е Съби Събев, който е направил собствено преосмисляне на фолклора, насочено към младата и не толкова млада публика.

"Задявки, надигравки" е спектакъл, в който има музика, танци и песни, които се изпълняват на живо. Самото заглавие буквално говори от къде сме тръгнали", каза режисьорът Съби Събев. Пиесата е поставена върху българския фолклор.

"Всички истории на спектакъла тръгват от задявката, от закачката, но с лек пародиен смисъл. Обикновено задявката е между мъж и жена, но тя нерядко прераства в състезание. Така принципът на миниатюрите в постановката е построена така, че всичко започва уж на шега, което продължава в надиграване", обяснява още режисьорът. 

 Със спектакъла Борислава Русева прави своя дебют на сцената на Шуменския театър.

 Веселин Борисов е гост актьор от Разградския театър, който след участието си в „Ще ти разкажа за Америка“ се впуска във втория си проект тук.

"Постановката със сигурност ще провокира много въпроси, особено при децата, които ще ги зададат на своите баби и родители за предметите от бита, които отдавна вече не се използват", надява се Съби Събев.

 Репортаж на Миглена Стефанова. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна