Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молитва за мир ще отправи папа Франциск по време на посещението си в България

Папа Франциск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Молитва за мир ще отправи папа Франциск по време на посещението си в България след 2 месеца в присъствието на представителите на различните вероизповедания у нас. Събитието за мир на папата ще бъде на 6 май на площад "Независимост" в София.

Днес беше публикуван работен вариант на програмата на апостолическото пътуване на папа Франциск в България и в Северна Македония, съобщиха от Президентството. Светият отец пристига  в София на 5 май и ще бъде посрещнат на летище София от премиера Бойко Борисов. След това двамата ще имат среща. Папа Франциск ще бъде посрещнат с официална церемония пред Президентството и ще разговаря с президента Румен Радев. След края на срещата им двамата ще направят изявления пред представителите на българските власти, гражданите и дипломатическия корпус у нас. Папа Франциск ще разговаря и с патриарх Неофит. На 5-и май Светият отец ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица Небесна“, която всяка неделя се проследява на живо от милиони души по цял свят. На 6 май папата ще посети град Раковски, ще отслужи Света литургия с първо причастие на деца от цяла България и ще се срещне с католическата общност. Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад „Независимост“.

Историческо събитие, така определи предстоящата папска визита Негово Преосвещенство Христо Пройков –  апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна