Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми в състава на Белгия преди старта на квалификациите за Евро 2020

| обновено на 20.03.19 в 12:17
Лукаку отпадна за мачовете на Белгия с Русия и Кипър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Ромелу Лукаку пропусна вчерашната тренировка на националния отбор на Белгия заради неизлекувана травма и днес беше освободен от лагера, съобщава сайтът voetbalnieuws.be. 

"Червените дяволи" посрещат Русия на 21 март и после играят с Кипър на 24 март остава под въпрос и за състоянието му ще има повече детайли днес.

В същото време селекционерът на третите от Мондиал 2018 Роберто Мартинес обяви пред журналистите, че от групата отпада Тома Мюние. Бранителят на Пари Сен Жермен няма да бъде пълноценен и е бил пуснат да се лекува в клуба си. На мястото му е повикан 26-годишният дебютант Брандън Мешеле от ФК Брюж.

Същото е положението и с 31-годишния полузащитник Муса Дембеле, който също си тръгна от лагера, макар и за него да имаше варианти да бъде възстановен. Бившият футболист на Тотнъм се премести в китайския Гуанджоу РФ, като в тази страна първенството все още не е започнало. Вместо Дембеле в отбора е върнат Ханс Ванакен от ФК Брюж.

Освен последните двама Роберто Мартинес няма да разчита на отпадналите заради контузии Кевин де Бройне, Венсан Компани и Аксел Витцел.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна