Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И бившият главен архитект на Хасково е ползвала общинско жилище

Хасково
Снимка: Уикипедия

След проверка на "Хоризонт" как се раздават общинските жилища в Хасково огласихме случай на продажба на апартамент, при който чиновник на общината използвал фалшиви  документи и взел парите на ръка. Оказа се, че и заместник-кметът Милена Янузова ползва жилище за социално слаби. Списъкът се допълва с апартамента на бившия главен архитект Деляна Панайотова, която е ползвала общинско жилище, което не е било ведомствено. За да се превърне апартаментът ѝ в луксозен, общината е трябвало да заплати 30 000 лева за ремонт, обясни общинският съветник от "Коалиция за Хасково" Георги Пеев.

"Ползваше апартамент от 85 квадрата срещу 63 лева месечен наем. Общински служители нямат право да ползват под наем апартаменти, ако не са във фонд „Ведомствен“. Тя не е трябвало да плаща 63 лева на месец, а двойно повече, което е ощетяване на общинския бюджет".

Шефът на "Общинска собственост" Янко Петев заяви.

"За мен финансова злоупотреба в ущърб на общината няма".

Заместник-кметът на Хасково Велин Вълкански допълни:

"Във всяка една проверка има определена доза..., но при положение, че аз не знам да е извършено закононарушение, не бих се притеснявал".

На 13 март прокуратурата обяви, че в общински жилища са били настанявани ĸмeтoвe, заместник-кметове и кметски наместници. Установени са закононарушения в 175 нapeдби нa Oбщинcĸи cъвeти на територията на цялата страна.. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна