Заместник-кметът на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби

По заповед на кмета Милена Янузова трябва да напусне жилището

| обновено на 15.03.19 в 15:32
Сградата на Община Хасково
Снимка: haskovo.bg

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова трябва да напусне общинското жилище за социално слаби, където живее, без да отговаря на условията за ползването му. Това гласи заповед на кмета на общината Добри Беливанов, издадена днес. Самата Янузова твърди, че не е знаела какво жилище ѝ е дадено:

"Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична – 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече", заяви пред БНР Янузова.

След разследване на кореспондента на БНР Дора Атанасова кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи. 

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Скандалът започна преди дни, когато Bърховната административна прокуратура откри нарушения в Наредбата за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Свързани новини

Кметът на Хасково Добри Беливанов разпореди днес проверка на всичките 495 общински жилища.

Набъбва списъкът с нарушения с общински жилища в Хасково

Вместо социално слаби и хора със здравословни проблеми в общински жилища са били настанявани кметове, зам.- кметове и кметски наместници, констатира проверка на Върховната административна прокуратура. А проверка на „Хоризонт“ в Хасково установи,..

публикувано на 15.03.19 в 17:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33