Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима роднини загинаха в катастрофа край Пловдив

| обновено на 28.03.19 в 12:24


Четирима  мъже от Кърджалийско загинаха в катастрофа край Пловдив.  Всички те са пътували в един автомобил - Сеат, ударен насрещно от връхлетяло ги БМВ с млад шофьор.  

Сблъсъкът става около 21 часа снощи на източно-обходния път край жп надлез за Скутаре.БМВ с пловдивска регистрация навлиза в лентата за насрещно движение се удря челно в Сеата. 

Данните от разследването категорично сочат, че Сеата с отчаяни маневри до последно е опитвал да избегне удара, но високата скорост е надделяла над реакциите на шофьоьра. 

На място са загинали четиримата пътували в кърджалийската кола - мъже на 28, 31, 49 и 54 години. Двама от тях са баща и син. 

В болница е настанен 20-годишният шофьор на БМВ-то, който е със счупен крак, медицинска помощ е оказана и на пътувалия заедно с него 17-годишен младеж, който е освободен за домашно лечение. 

Отсечката, свързваща детелината на магистрала „Тракия“ и пътния възел „Скобелева майка“, е печално известна с честите тежки пътни инциденти по нея. Преобладаващата част от тях, както и днешния случай, са при безразсъдни изпреварвания. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна