Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков официално отрече, че ще смени Петър Хубчев начело на националния отбор

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Красимир Балъков официално отрече спекулациите, че сменя Петър Хубчев на поста старши треньор на националния отбор по футбол.

„Не знам кой и не искам да знам кой е пуснал тази информация. Нямаш право по никакъв начин в един такъв момент, дори и да е истина това нещо, което не е истина, в най-важния, ключов мач за националния отбор. Разговори не са водени, никой не ме е търсил. И до ден днешен също не са водени разговори. Няма такова нещо, всичко е в сферата на спекулациите, което е излязло. Аз не изключвам и възможността да поема и Реал (Мадрид) и Барселона. Като треньор трябва да имаш всичко предвид. Но какво ще стане в бъдеще, да не спекулираме. Ако има някой ден нещо свързано с мене, бъдете сигурни, че ще бъдете много бързо информирани“.  

Наставникът посочи, че отборът е готов физически и тактически за трите домакински срещи, които предстоят в рамките на седмица - утре срещу Верея, на 2 април в мача от четвъртфиналната фаза за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив), а на 5 април е домакинството срещу Ботев (Враца).

„Обещаваме спектакъл, добра игра и голове“, посочи Балъков и поясни, че амбициите на Етър са за финал за Купата на България.

„Не е забранено да се мечтае. Аз като треньор по-малко мечтая. Повече гледам да съм реалист, но ако имаме малко късмет и победа над Локомотив, защо да не стигнем и до финала? Там освен ЦСКА и Лудогорец, които са, да кажем, основните кандидати, всички други сме долу-горе на едно и също ниво и всеки всеки може да победи. Защо да не отидем и до финал?", завърши Балъков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна