Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Шефът на МВР - Габрово да подаде оставка

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква още днес директорът на МВР в Габрово да подаде оставка и така да поеме отговорност за безредиците в града

„Полицията е затова да е взела мерки. Както чувам, големи групи са се разхождали нагоре-надолу, притесняват майките, децата или хората. Полицията къде е? Да са ми докладвали да изпратя още 100, 200, 300 полицая. Със стотици милиони повече дадохме за възнаграждения в МВР. Имаме кадри, имаме всичко“, коментира премиерът Борисов пред журналисти в Хърватия, където участва във форум на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Премиерът Борисов коментира и ситуацията в Габрово. Той разкритикува ръководството на габровската полиция за допускането на подобен конфликт. „За мен оставката или поемането на отговорност от този директор на полицията трябва да е факт веднага щом си дойде министърът. Защото месеци наред са допуснати в обществения ред да се движат такива групи, както ми докладват – да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града“, каза Борисов и подчерта, че ролята на полицията е това да не допуска подобни случаи на нарушаване на обществения ред. „Полицията е за това – да е взела мерки. Ако, както чувам, големи групи са се разхождали и притесняват майките, децата, полицията къде е“, попита министър-председателят.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени