Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порошенко обеща да признае резултата от президентските избори в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Насроченият за днес предизборен дебат между украинския президент Петро Порошенко и претендента за този пост - комикът Володимир Зеленски, не се състоя. Датата беше предложена от Порошенко, който се появи на стадион "Олимпийски" в Киев  и изчака своя опонент близо час.

Самият Зеленски беше предложил друга дата - 19 април, или два дни преди балотажа след една седмица.

Порошенко се обърна към събралите се хора с думите, че те имат право да чуят какво ще бъде бъдещето на страната през следващите пет години и че никой не иска да купува котка в чувал.

Действащият украински президент обеща да признае резултатите от балотажа на президентските избори в Украйна на 21 април и да освободи поста, в случай че претърпи поражение, предаде ДПА.

В раздираната от криза бивша съветска република Зеленски, който е актьор и новак в политиката, спечели първия тур на изборите с резултат от около 30 процента от гласовете и с доста голяма преднина пред Порошенко. Според някои социологически проучвания преди втория тур Порошенко изостава от Зеленски с 20 процента и повече. Според изследване, цитирано от Франс прес, Зеленски ще победи с 61 срещу 39 процента.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна