Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колеблива търговия на Уолстрийт около вчерашните рекордни нива на затваряне

Технологичният индекс Nasdaq покори нов исторически връх

Търговията на Уолстрийт стартира в сряда без ясно изразена посока, след като противоречивите корпоративни отчети на индустриалните лидери Boeing Co. и Caterpillar Inc. не успяха да раздвижат съществено индекса "Дау Джоунс" (DJIA). В същото време широкият индекс S&P500 и индексът Nasdaq Comspite се колебаят около техните вчерашни рекордни нива на затваряне, като технологичният индекс дори удари нов исторически връх.

Индексът DJIA се колебае вяло с няколко пункта около неговото вчерашно ниво на затваряне, тъй като акциите на две от най-значимите компании, влизащи в индекса топ 30, се движат в различни посочи след представените от тях отчети за първото тримесечие. Акциите на Boeing Co. поскъпват с 1,31%, докато акциите на Caterpillar Inc. се понижават с 2,47%.

Широкият индекс S&P500 също се колебае около неговото вчерашни рекордно ниво на затваряне към 2933 пункта и вече е на едва 0,3% под историческият му връх от 2940,91 пункта, достигнат на 21-ви септември 2018-а година.

Анализатори и инвеститори очакват, че осредните печалби от компаниите, влизащи в индекса S&P500, ще се понижат с 1,1% през първото тримесечие на годината, според данни на Refintiv. Досега обаче 77,5% от 129-те компании, които представиха финансовите си резултати за първото тримесечие, отчетоха по-добри от очакваното печалби. Това е далеч над 65-те процента от компаниите, които представиха по-добри резултати през последното тримесечие на 2018-а година.

Технологичният индекс Nasdaq Composite пък вече нараства с 0,21% към нов исторически връх от 8139,55 пункта, надвишавайки предходния рекорден връх от 8133,29 пункта, достигнат на 30-ти август 2018-а година.

Вниманието на инвеститорите се насочва към нова серия корпоративни отчети на големи американски компании, които ще бъдат оповестени след края на днешната търговия. Късно тази вечер се очакват финансовите резултати за първото тримесечие на Microsoft Corp., Facebook Inc., Visa Inc. и на компанията за електрически автомобили Tesla Inc.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени