Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хари Кейн повикан в състава на Англия за Лига на нациите

Хари Кейн ще е на линия за финалната четворка в Португалия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн попадна в групата от 27 играчи за мачовете на националния отбор на Англия на финалите в турнира Лига на нациите.

25-годишният капитан на "трите лъва" не е играл от четвъртфинала в Шампионската лига срещу Манчестър Сити на 9 април заради травма в глезена, но се очаква да бъде готов за игра в близките седмици и дори да вземе участие във финала в турнира на 1 юни срещу Ливърпул в Мадрид.

Сред играчите, повикани от мениджъра Гарет Саутгейт, има няколко изненади, в това число крилото на Саутхямптън Нейтън Редмънд и полузащитникът на Тотнъм Хари Уинкс. От отсъстващите най-сериозна е липсата на левия краен бранител Люк Шоу, който само преди дни бе избран за "Най-добър играч" на Манчестър Юнайтед през сезона.

Англия ще играе в полуфиналите в Лигата на нациите с Холандия на 6 юни, а при успех на финала ще срещне един измежду домакина Португалия и Швейцария.

Състав на Англия:
Вратари: Джак Бътланд, Том Хийтън, Джордан Пикфорд

Защитници: Трент Алекзандър-Арнолд, Бен Чилуел, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Дани Роуз, Джо Гомес, Джон Стоунс, Кийрън Трипиър, Кайл Уокър

Полузащитници: Рос Баркли, Деле Али, Фабиан Делф, Ерик Дайър, Джордан Хендерсън, Джеси Лингард, Джеймс Уорд-Праус, Деклан Райс, Хари Уинкс

Нападатели: Хари Кейн, Маркъс Рашфорд, Нейтън Редмънд, Джейдън Санчо, Калъм Уилсън, Рахийм Стърлинг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени