Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Мълър щеше да повдигне обвинения, но няма за какво

Доналд Тръмп произнася речта "За състоянието на съюза" пред двете камари на Конгреса във Вашингтон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-големият президентскио тормоз в история – така държавният глава на САЩ Доналд Тръмп нарече в Туитър разследването на Робърт Мълър за предполагаемия руски сговор, което вчера официално приключи с разпускането на офиса спецпрокурора.

„След като похарчи 40 млн. долара през две мрачни години с неограничен достъп, хора, ресурси и сътрудничество, спорният Робърт Мълър щеше да повдигне обвинения, ако имаше НЕЩО, но нямаше какви обвинения да повдигне!“, написа Тръмп.
„Русия, Русия, Русия! Това е всичко, което чувате от началото на този измислен лов на вещици. А сега Русия изчезна, защото нямам нищо общо с руска помощ за избирането ми. Никога не е съществувало подобно престъпление“, изтъкна президентът на САЩ.

Вчера Робърт Мълър подаде оставката си като спецпрокурор, след като миналия месец бе публикуван доклада от разследването му, който не откри доказателства за сговор между президентската кампания на Тръмп и Русия.

Снощи в първия си публичен коментар от началото на разследването през 2017 г. Мълър заяви, че задачата на неговия екип никога не е била да повдига обвинения срещу президента, но отново припомни за руската намеса в изборите през 2016 г.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна