Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни печени миди на остров Света Анастасия за 1 юни

Остров Света Анастасия
Снимка: БГНЕС

На 1 юни посетителите на острова Света Анастасия могат да опитат прясно изпечени миди на тенекия. Морските деликатеси ще се приготвят на място и ще се раздават безплатно.

Екипът на острова ще предлага на посетителите и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Ментата се отглежда на острова. Това съобщиха от пресцентъра на общината в Бургас.

От утре напитките на острова ще се предлагат само в стъкло и метал. Съдовете за еднократна употреба ще са от хартия, чашите и сламките – също.

В същия ден рано сутринта водолази от клуба "Приятели на морето" ще почистят морското дъно около острова. Музикантите от група "Stiff Bones" ще свирят на плажа за настроение.

Посетителите могат да разгледат на острова изложбите "Скритите тайни на Черно море" и "Животните на Черно море". Входът за деца ще бъде безплатен.

Аниматори ще показват на децата техниката "рисуване върху миди". Превозването до острова и обратно ще става с общинския катамаран "Анастасия". Той ще пътува от Магазия 1 в района на пристанището с часове на тръгване 10.00, 11.30, 13.30, 15.00 и 17.00.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени