Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Програма на правителството върна 40 000 деца в училищата

Премиерът Бойко Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти в Сливен.
Снимка: Пресслужба на МС

Над 40 хиляди деца, които никога не са ходили на училище, са влезли в класните стаи с помощта на разработената от кабинета програма, каза в Сливен премиерът Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

Пред учители в една от детските градини в града, министър-председателят съобщи още, че се обмисля предоставяне на безплатна храна за детските градини.

В Сливен премиерът Борисов инспектира реновирани инфраструктурни обекти, за които са отпуснати средства от държавния бюджет и оперативната програма „Региони в растеж“.

Борисов посети новото кръговото кръстовище на ул. „Розова долина“ в града, за което правителството отпусна над 2 322 000 лв. без ДДС. Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че 400 000 хиляди лева са спестени от обществената поръчка за кръстовището. „За първи път някой кмет да спести от ремонти. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина“, заяви Бойко Борисов.

Министър-председателят видя и санираните жилищни блокове в кв. „Сини камъни“, където има санирани 51 апартамента по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през миналата година.

Борисов видя и обновения парк по поречието на река Асеновска по ул. „Раковски“ - „Антим 1“ - ул. „Димитър Пехливанов“, за чийто пробив правителството отпусна 1,6 милиона лева.  

Той бе информиран и за ремонта на зала „Асеновец“ в града, за който Министерският съвет даде 1,4 милиона лева. Сградата не е обновявана от построяването ѝ през 70-те години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна