Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович продължава без загубен сет

| обновено на 06.06.19 в 18:11
Новак Джокович е на девети път на полуфинал в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно Новак Джокович от Сърбия се класира за девети път на полуфинал на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж.

Шампионът на „Ролан Гарос“ от 2016 година се наложи над петия поставен Александер Зверев от Германия със 7:5, 6:2, 6:2 за 2:12 часа игра на централния корт „Филип Шатрие“ и продължа без загубен сет.

Първата част може да се раздели на две. Зверев влезе по-съсредоточен в мача и имаше две точки за пробив в третия гейм, а после и още една в петия. Германецът стигна до брейка при 5:4 и след това сервираше за сета. В този момент Ноле се пробуди и върна пробива, а след това спечели и следващите два гейма, за да грабне сета.

Серията на Джокович продължи до 3:1 в следващата част. В нейния край Зверев сервираше за оставане в сета при 2:5, но при втория сетбол на съперника се изхитри да направи двойна грешка.

В заключителната част груба грешка на двуметровия германец на мрежата доведе до пробив за Новак за 4:2. В следващия гейм Саша имаше две поредни точки за връщането му, но 32-годишният белградчанин не позволи това да се случи. Веднага след това водачът в схемата стигна до два мачбола и реализира първия след топка в аут на неговия опонент.

Новак постигна 24 печеливши удари и 18 непредизвикани грешки, докато Зверев регистрира 35 уинъра (10 аса), но и 40 грешки.

За достигане до пети финал в Париж Джокович ще трябва да отстрани и Домник Тийм. Сърбинът води с 6-2 победи срещу австриеца. Тази година Ноле спечели на полуфинала в Мадрид на клей със 7:6, 7:6.

Двамата вече са се срещали на полуфинал на „Ролан Гарос“. По пътя към титлата през 2016 г. сърбинът победи с 6:2, 6:1, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна