Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал ще играе за 12-а титла в Париж

Рафаел Надал е на 12-и финал на "Ролан Гарос".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият поставен в схемата на „Ролан Гарос“ Рафаел Надал се класира за своя 12-и финал в турнира в Париж и в неделя ще се бори за рекордна титла №12 и общо 18-а в Големия шлем.

Испанският левичар победи №3 Роджър Федерер с 6:3, 6:4, 6:2 с почти безпогрешна игра при силен вятър на централния корт „Филип Шатрие“ и спечели срещу големия си съперник за 24-и път в 39-ия мач помежду им.

Швейцарецът стигна до точка за пробив в откриващия гейм, но не успя да го реализира. Веднага след това Рафа направи брейк и затвърди за 3:0. Федерер успя да го върне в петия гейм, но в следващия левичарят от Манакор отново проби, след като се нагоди по-успешно към силния вятър на корта. Той затвори сета с печеливш удар от бекхенд по диагонала при втория си сетбол.

В следващата част двамата си размениха по един ранен пробив. Надал нанесе своя удар в деветия гейм. От 0:40 той стигна до точка за пробив и я реализира с невероятен рефлекс на мрежата. Веднага след това той сервираше за сета при 5:4 и го спечели с гейм на нула.

Роджър Федерер

Матадора започна с пробив за 2:1 третата част. Маестрото вече изглеждаше обезверен. Той допусна и втори брейк в петия гейм, което накара 33-годишният левичар от Манакор да стисне победоносно юмрук. При 5:2 Рафа подаваше за място на финала. Поведе с 40:15 и реализира вторие с хубав сервис по диагонала.

"Невероятно е да играя с Роджър тук, поздравления за него. Той е може би най-добрият в историята за мен. Винаги е трудно срещу него, условията за игра също не бяха лесни заради вятъра. Щастлив съм, че ще играя още един финал тук. Това е най-важният турнир в моята кариера", заяви испанецът в интервюто на корта.

Надал записа общо 31 печеливши удари при само 16 непредизвикани грешки. Федерер завърши с 24 уинъра и 30 грешки.

За титлата Рафа очаква победителя от мача между Новак Джокович и Доминик Тийм.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна