Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хората, които нямат мисия и цел, правят глупости

Снимка: личен архив

В рамките на кампанията на БНР за борба с наркотиците „Избери живота“ в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ гостува Мартин Попов, дигитален експерт и предприемач. Мартин започва да пуши трева на 14 години, на 18 осъзнава, че е зависим от хероина. Увлечението си свързва със заобикалящата среда, с времето на „демокрацията“, когато си мислиш, че всичко е позволено…

Борбата му с ужасяващата зависимост продължава 15 години. „Един от на-важните моменти е да вярваш в себе си…, да вярваш, че си добър, че можеш да правиш хубави неща, да имаш добър живот“ – посочва Мартин. Но тази вяра трябва да намери израз в конкретен план за собствения ти живот, да си дадеш ясна сметка, какво трябва да постигнеш за определен период от време. „Хората, които нямат мисия и цел, правят глупости – продължава той – Само яката работа всеки ден ти дава възможност да реализираш целите си“. И Мартин ги постига – за три години преминава от нищото към мащабния бизнес в сферата на интернет-рекламата. Страданието го е насочило към проста и ясна философия, над която всеки трябва да се замисли.
Чуйте разговора в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Момче преби беззащитно момиче

публикувано на 19.02.20 в 09:39