Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 вещи лица бяха изслушани днес по делото за смъртта на Димитър Миразчиев

Окръжен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт, по което подсъдима е Веселина Гинева , привлечена като обвиняема за това, че за периода от неустановена дата в началото на май 2013 г. до 01.08.2014 г. в . Бургас, в дома си, при условията на продължавано престъпление, противозаконно лишила от свобода Димитър  Миразчиев, като го държала заключен, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия. 

 В съдебно заседание днес бяха изслушани 10 вещи лица, изготвили съдебно-медицинска експертиза на труп; две ДНК - експертизи; съдебно-икономическа експертиза; балистична и графическа експертизи; направената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза и комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Подсъдимата не пожела да дава обяснения към настоящия момент на съдебния процес.

Окръжен съд - Бургас назначи повторна съдебно-медицинска експертиза, вещите лица по която, след като се запознаят с цялата налична по делото медицинска документация, както и с всички изслушани до момента свидетелски показания, да отговорят на въпроси, касаещи причината за настъпилата смърт на Миразчиев. Съдът намери за основателно и искането за разпит като свидетел на един от лекарите, прегледал и поставил диагнозата „полиневропатия“ през 2012 г.

Съдът отложи делото и насрочи следващо заседание за 10.09.2019 г.

     


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна