Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инспекцията по труда в Плевен засилва контрола на земеделските производители

Снимка: БГНЕС

Областната инспекция по труда в Плевен засилва контрола на земеделските производители през следващите месеци. Това съобщи на БТА директорът й Борис Петков.
Той уточни, че специално внимание инспекторите ще обръщат на законосъобразното наемане на работници за сезонната заетост.

Инспекцията, от своя страна, ще положи усилия максимално да облекчи администрирането на еднодневните договори, подчерта Петков. Той поясни, че е надграден софтуерът за образците на еднодневните договори с цел те да бъдат предоставяни онлайн, дори и в извънработно време за администрацията.

Създадена е възможност за директно използване на данни на работници, които вече са били наети от даден земеделски стопанин и информацията за тях е въведена в системата, отбеляза Петков.

От началото на годината досега Инспекцията по труда в Плевен е извършила 64 проверки на икономическата дейност в растениевъдството и животновъдството. Констатирани са 269 нарушения - основно в растениевъдството, както и наемане на четирима работници без писмени трудови договори, за което отговорните са санкционирани, каза Петков.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от