Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Всичко различно от мир ще бъде щета за всички

3
Бойко Борисов и Красимир Каракачанов наблюдаваха заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната.
Снимка: Мая Щърбанова, БНР

Всичко, различно от мир, ще бъде щета за всички. Това заяви днес по време на заключителния етап от тактическото учение с бойни стрелби на полигона в Шабла министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът беше категоричен, че мирът на Балканите може да бъде сигурен, само ако всички страни са силни и единни.

Тези учения са изключително важни за дипломацията и за външната политика на Балканите, заяви по време на стрелбите в Шабла Борисов.

"Изводите от стрелбата и на българските, и на сръбските, и на американските военни части, че трябва да живеем в мир, а не във война. На Балканите мирът може да съществува, само когато всички са много силни".

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов определи днешното учение като успешно, тъй като българските военни са показали много добра подготовка:

"Хелекоптерите Ми-24; СУ -25 видяхте - ето затова правителството гласува тези средства, за тяхното възстановяване.  Доволен съм от резултатите! Подготвени са!".

В стрелбите участваха и формирования от въоръжените сили на Република Сърбия и САЩ. Заместник-посланикът на САЩ Джъстин Фридман подчерта, че най-важният извод от ученията е, че всички сме по-силни заедно.

"Ние сме по-силни заедно. Само когато работим заедно, когато споделяме опита си, когато обучаваме хората си заедно, когато споделяме технологиите и използваме най-добрите сред тях, можем да постигнем отлични резултати".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна