Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шишковци за трети път се провежда пленер, посветен на Майстора

3
За шести път в кюстендилското с.Шишковци, където е живял и творил 30 години големият ни художник Владимир Димитров-Майстора, бе открит пленер за студенти по живопис и скулптура от Художествената академия
Снимка: Кирил Фалин

За шести път в кюстендилското с.Шишковци, където е живял и творил 30 години големият ни художник Владимир Димитров-Майстора, бе открит пленер за студенти по живопис и скулптура от Художествената академия. Този път проявата е с международно участие – пристигнаха студенти от академиите в Черна гора и в Белград. 

Студентите ще останат седмица в Шишковци. В Кюстендил ще посетят атрактивни и забележителни места край река Струма. Ще ги водят на черешобер, който сега е в разгара си. Накрая ще имат финална изложба.

Кметът на Шишковци Климент Терзийски ги посрещна с думите: "Ние ще ви създадем всички условия да се чувствате приятно тук, на наша територия. Ние ще ви покажем това, което е вдъхновило Майстора да остане близо 30 години в нашето село".

Оказа се, че само един от моделите на Майстора – 82-годишна жена, е още жива. В събота я очакват в Шишковци като част от пленера.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна