Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 59-годишен мъж, произвеждал в гаража си пушки

Оръжията са със сгъваем приклад, имитират автомат "Калашников", с монтиран заглушител, което и позволява скрито носене.
Снимка: БТА

В Плевен задържаха 59-годишен мъж, произвеждал огнестрелно оръжие в гараж. В неговия дом са открити 9 пушки и над 500 патрона.

Деянието е с изключителна обществена опасност, каза прокурор Владимир Николов, тъй като с произведените пушки, сглобени и пригодени от обвиняемия в неговия гараж в град Пордим, може да се възпроизведе изстрел: 

 "Извършителят на деянието, това е 59-годишен гражданин, който живее в град Пордим. Същият е привлечен към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление от общ характер. Предстои в рамките на утрешния ден да бъде внесено искане. Вземаме най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Има данни, че пушките са предоставяни на други лица, по което се работи в момента, допълни обвинителят.

Намереното оръжие е със сгъваем приклад и имитира автомат „Калашников“, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Красимир Начев: 

"Касае се за сгъваем приклад. Целта на това нещо е да му позволи скрито носене. Към всяко едно оръжие има монтиран заглушител. Хубавото е, че успяха колегите и това оръжие не успя да стигне до пазара".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна