Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбия и Аржентина на четвъртфинал на Копа Америка

Агуеро (вдясно) вкара втория гол за Аржентина срещу Катар.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Колумбия победи с 1:0 Парагвай и завърши група "В" на турнира Копа Америка с пълен актив от 9 точки и без допуснат гол. На второ място е Аржентина, която спечели за първи път на турнира- 2:0 срещу гостуващия тим на Катар.

На стадион "Арена Фонте Нова" в Салвадор единственото попадение вкара халфът Густаво Куеляр в 31-ата минута. С поражението парагвайците остават с 2 точки и тази вечер ще разберат дали продължават или отпадат, като надеждата им е Япония и Еквадор в група "С" да завършат наравно.

Колумбийците, които са печелили турнира само през 2001 година, също все още не знаят съперника си, като той ще бъде 2-ият от група С. Това могат да станат Япония или Уругвай.

Старши треньорът на тима Карлош Кейрош направи няколко промени в стартовия състав, като поне петима от титулярите получиха почивка. Вратарят Давид Оспина пък се наложи спешно да замине за родината си поради семейни причини. Радамел Фалкао сам е поискал да играе, явно ядосан от липсата на голове в турнира, но и сега не успя да се разпише.

Единственото попадение дойде при атака от дясно, в която Куеляр елиминира защитник и веднага изстреля топката, преминала през краката на вратаря Гатито Фернандес.

През втората част на мача Хамес Родригес се появи на терена вместо Хуан Куадрадо и подаде на Луис Диас, който вкара, но голът беше отменен с ВАР заради игра с ръка на голмайстора.

В другата среща аржентинците постигнаха първа победа, за да си спестят унижението за първо отпадане на турнира в групите от 1983 година насам. Лионел Меси също има възможността да спечели някакъв трофей с националния отбор.

Лаутаро Мартинес и Кун Агуеро вкараха във всяко полувреме головете за крайното 2:0 над Катар. Сега следващото препятствие пред аржентинците е Венецуела, като срещата е на 28 юни на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Но въпреки победата, в огромни периоди от мача Аржентина сериозно се затрудняваше с шампиона на Азия, а Лео Меси беше далече от най-добрите си дни.

Мартинес откри резултата още в 4-ата минута, благодарение на грешка на катарския вратар Басаом ал Рауи, който опита да подава топката на свой съотборник пред наказателното поле. Катар, който за първи път играе на Копа Америка, се защитаваше здраво и не пускаше никакви проблеми пред вратаря си до 82-ата минута. Агуеро вкара след пробив и изстрел през няколко защитника.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна