Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е 31-годишен шофьор, прегазил жена в района на село Български извор

| обновено на 27.06.19 в 17:50
Снимка: Ани Петрова, БНР

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за 31-годишния шофьор, който е прегазил тази сутрин с автомобила си 52-годишна жена в района на тетевенското село Български извор на пътя София-Варна. След инцидента водачът и двамата му спътници са избягали и са се укрили в луковитското село Петревене, но след няколко часа са били открити и задържани от полицията.

Тримата задържани са се връщали от сватба, а жената се е движила по тротоара със своята майка. Окръжният прокурор Валентин Вълков обясни как е станал инцидента. "Управляваният от виновния водач лек автомобил навлиза в насрещната пътна лента, отсича в буквалния смисъл на думата мантинелата и удря жена, която се е движила по тротоара. Тя попада под колелата на автомобила, влачи я няколко метра, след което отсича електрическия стълб".

Веднага след инцидента водачът на автомобила и двамата му спътници - мъж и жена са избягали от мястото. Обявени са за издирване, а след няколко часа са открити в луковитското село Петревене, поясни директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов:
"Къща по къща, претърсени са, може би, над 12 в селото".

По разпореждане на прокуратурата шофьорът остава в ареста още 72 часа. От държавното обвинение ще искат постоянна мярка за задържане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна