Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ изиска обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на Ветрен

Снимка: архив

Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на град Ветрен преди поройните дъждове през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.
При пороите вчера беше разрушена главната улица, за която общината твърди, че от две години настоява да бъде основно ремонтирана от Пътното управление. 
След прецизиране на предстоящите разходи и дейности АПИ и Община Септември са готови да предприемат съвместно незабавни действия по преодоляване на пораженията от бедствието, съобщи инж. Иван Досев - член на УС на АПИ, който днес е посетил града, за да се запознае на място със ситуацията във Ветрен. 
Очаква се до понеделник да стане ясна стойността на щетите, нанесени по републиканските пътища в града, след което Агенцията и община Септември ще подпишат протокол за съвместно финансиране на ремонтните  дейности по републиканските участъци на територията на Ветрен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна