Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската фотографска общност с изложба в Казанлък

Изложбата „Усещане за черно и бяло“ се открива от 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства  в Казанлък тази вечер.

Експозицията от 43 фотоса е на 15 автори, членове на Бургаската фотографска общност. Всички те са обединени от страстта към фотографията да запечатват в кадър емоцията на мига в различни жанрове-  портретна, пейзажна, актова и стрийт фотография, подводна фотография, минимализъм, фоторепортаж, детска и сватбена фотография.

Много от членовете на общността имат зад гърба си реализирани самостоятелни изложби и индивидуални участия в български и международни фотографски форуми, имат престижни награди.
Те са организирали и участвали в над 70 изложби и конкурси–биеналета, като някои от изложбите са реализирани съвместно с чуждестранни фотографски групи в България, както и по линия на трансграничното сътрудничество. Една от целите на общността - да се интегрира фотографското изкуство в урбанистична среда, се осъществява чрез поредица от изложби "на въже" в Морската градина, където морето се очертава като естествен фон на показаните снимки.

След Бургас и Поморие, Казанлък е третото място, в което се представя изложбата, каза за Радио Стара Загора фотографът Етелка Пирева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна