Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров е 52-и в света, Каратанчева стана първа ракета на България

Сесил Каратанчева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров слезе три места и е №52, а при жените Сесил Каратанчева стана първа ракета на България.

Димитров влезе в челната петдесетица на АТР на 5 ноември 2012 година под №48 и оттогава не я беше напускал до днес. Тази седмица 28-годишният хасковлия почива, а следващата ще открие сезона на твърди кортове в Северна Америка на АТР 250 турнира в Атланта, щата Джорджия.

Втората ни ракета Димитър Кузманов пък изкачи три позици до №315. Днес пловдивчанинът започва участие на чалънджъра в Амерсфоорт, Холандия, който е с награден фонд 46 600 евро. Мико ще играе срещу Джефри Бланкано от Франция.

В челната тройка няма размествания. Шампионът от Уимбълдън Новак Джокович е лидер с 12 415 точки, следван от Рафаел Надал със 5945 и Роджър Федерер със 7460 точки.

В ранглистата Race to London, която взема резултатите от 1 януари 2019-а и важи за класирането за финалите на АТР, поведе Джокович, който измести Надал. Федерер и тук е трети, а Димитров слезе девет позици до №67.

При дамите Сесил Каратанчева е най-добре класираната българска тенисистка. Тя е №213. Елица Костова е №216, а Изабелла Шиникова е 232-а.

Досегашната първа ракета Виктория Томова загуби 110 точки от актива си, след като отпадна в първия кръг на пресявките на Уимбълдън. В резултат на това тя пропадна със 72 позици до №249.

В челото няма размествания. Води Ашли Барти, следвана от Наоми Осака и Каролина Плишкова. Шампионката от Уимбълдън Симона Халеп се изкачи до четвъртото място.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна