Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал и Байерн записаха победи в Интернешънъл чемпиънс къп

Дани Карбахал от Реал е изпреварил Александър Лаказет за топката.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нароченият за гонене Гарет Бейл се завърна в игра за Реал (Мадрид) с гол за равенството с Арсенал 2:2 и победата след дузпи в мач от Интернешънъл чемпиънс къп, игран във Вашингтон.

Само преди няколко дни наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан обяви, че Бейл със сигурност ще си тръгне от отбора това лято и това трябва да се случи възможно най-скоро. Агентът на уелския национал обаче изключи възможността неговият клиент да играе в друг тим по наем. Бейл все пак получи шанс за изява срещу Арсенал и го използва, като се появи в игра на почивката и вдъхнови обрата на своите от 0:2 до 2:2.

Нападателите на „артилеристите“ Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг бяха дали солидна преднина на своите през първата част, но Бейл и Марко Асенсио изравниха след почивката с попадения в 56-ата и 59-ата минути, а Реал се наложи с 3:2 при изпълнението на дузпи. Начо от "белите" беше изгонен още в 9-ата минута, а Сократис от Арсенал получи червен картон в 40-ата минута.

При дузпите Бейл пропусна първата за Реал, а за лондончани не успяха да вкарат Джака, Монреал и Бъртън.

В друг мач от предсезонния турнир Байерн победи Милан с 1:0 с гол на Леон Горецка в 45-ата минута след пас на Кимих. Двубоят се игра в Канзас Сити.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени