Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Пирогов"

Над 40 ранени от газови бутилки през юли

Снимка: БГНЕС

С настъпването на летния сезон се увеличиха драстично случаите на пострадали при инциденти с газови бутилки в домашни условия. За последните 20 дни са приети 41 пострадали при инциденти с газови бутилки, от които 17 са тежко пострадали, предимно хора над 60 годишна възраст. Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният на 86.

Пострадалите са с обширни и дълбочинни изгаряния, което налага многоетапно лечение със серия от операции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болница "Пирогов", обясни началникът на Клиниката по изгаряне в университетската спешна болница "Пирогов" доц. д-р Мая Аргирова, съобщиха от „Пирогов”.  Състоянието на повечето от тях изисква освен оперативните многоетапни хирургични намеси, активно наблюдение и реанимационно лечение. Състоянието на пациентите е тежко, а животът на част от тях е застрашен.

Медиците са силно обезпокоени от интензитета на инциденти с подобна тежест и призовават хората да използват газовите бутилки изключително внимателно, отговорно и само при крайна необходимост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна