Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраняват паднали дървета след бурята в София

| обновено на 03.08.19 в 18:17
Снимка: БНР, архив

Нормализирана е обстановката в столицата след проливния дъжд следобед. Над 70 сигнала за паднали клони и дървета са получени в Столичния инспекторат, съобщи директорът Веска Георгиева:

„Още по време на дъжда беше разпоредено на фирмите. Те излязоха след спирането със своите работници, с техника там, където се наложи. Продължават да работят по отстраняване на шума и наноси по решетките на дъждоприемните шахти, по почистване на улиците от нападалата шума. Много паднали дървета имаше, много клони. Няма пострадали нито хора, нито материални активи“.

Георгиева допълни, че експерти от дирекция „Превенция и аварийна помощ“ към Столичната община и пожарната работят заедно за отстраняване на падналите клони.

Близо 80 са сигналите, които бяха получени след снощната буря в София на дежурния телефон в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община. Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“:

„Около 80 сигнала сме получили, четири екипи работят в момента. През нощта два работеха, повечето по сигналите работеха и са обработени от „Пожарна безопасност“. По-сериозните сигнали са за паднали дървета. Имаме паднали оградни пана, имаме част от ограничители на пътните платна, които са съборени от силния вятър и от бурята. Нямаме никъде проблеми в момента с движението на градския транспорт и на автомобилите“.

Въпреки снощната буря над София всички полети на столичното летище бяха изпълнени, казаха за „Хоризонт“ от аеропорта. Само един полет на „Луфтханза“ от Мюнхен за София по преценка на екипажа е кацнал в Букурещ. По-късно авиокомпанията е превозила пътниците до летище София. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна