Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 акта и наказателни постановления са съставени до момента на фирмата, от чието незаконно депо започна пожарът на АМ "Струма"

Част от магистрала "Струма" край Дупница беше затворена заради пожар в пункт за вторични суровини
Снимка: БНР

Девет акта и наказателни постановления са съставени до момента на „Феникс-Дупница“ ООД за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешени за целта терени, един от които е под виадукта на автомагистрала „Струма“, съобщиха от пресслужбата на РИОСВ- Перник. 

Последната проверка е от 23 май, когато е установено съхранение на отпадъци извън разрешените площадки на дружеството. Издадено е било предписание отпадъците да бъдат преместени и почистени в срок до 31 юли. Предписанието не е изпълнено и на фирмата са съставени два акта. 

При друга проверка през февруари е наложена  санкция в размер на 5000 лв., която е в съдебна процедура. 

През миналата година дружеството е глобявано  с 2000 лева, а през 2013 година наложените санкции са три в размер на 3000 лв., 8000 лв. и 1400 лв. 

В периода между 2010 и 2012  година има съставени още два акта, издадени са и съответните наказателни постановления. 

От РИОСВ съобщиха още, че след след изтичане на законовия срок за обжалване на издадените актове и наказателни постановления ще се премине към процедура по отнемане на разрешението на дружеството за извършване на дейности с отпадъци.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна