Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Samsung най-накрая е готов да пусне на пазара доста обсъждания сгъваем смартфон Galaxy Fold

След месеци на закъснение, Samsung Electronics Co. най-накрая обяви, че сгъваемият смартфон Galaxy Fold вече е готов за продажба.

В четвъртък най-големият производител на смартфони в света обяви, че от утре (6-и септември) силно обсъжданият сгъваем смартфон Galaxy Fold ще бъде пуснат за продажба в Южна Корея, а в рамките на "следващите няколко седмици" и в избрани страни като САЩ, Великобритания, Франция и Германия.

Сгъваемият смартфон беше планиран за излизане на пазара през пролетта, но неговият дебют се отложи с доста месеци, тъй като редица рецензенти и журналисти, снабдени с демонстрационни образци, съобщиха за големи проблеми, включително лесно счупване на двойния екран на мобилното устройство. През юли Samsung заяви, че е подобрил дизайна и конструкцията на смартфона, заедно с "допълнителни усилвания за по-добра защита на устройството".

Южнокорейският технологичен гигант заяви, че Galaxy Fold ще има 7,3-инчов гъвкав дисплей заедно с готова опция за 5G услуги в определени страни като Великобритания, Франция, Германия и Съединените щати.

Цената му обаче, която ще бъде около 2000 щатски долара (2,398 млн. южнокорейския вона), може да изплаши повечето среднобюджетни потребители.

"През последните няколко месеца Samsung усъвършенства Galaxy Fold, за да гарантира, че той осигурява най-доброто възможно преживяване“, се казва в съобщение на компанията. "Не само подобрихме дизайна и конструкцията на Galaxy Fold, но и отделихме време да преосмислим цялото потребителско преживяване".

Samsung също така заяви, че устройството ще даде на потребителите най-доброто от двата свята - екран с размер на таблет, който се сгъва достатъчно, за да се побере в джоба, превръщайки се в смартфон с нормален размер.

Компанията възлага големи надежди на сгъваемия смартфон Galaxy Fold, след като през юли Samsung отчете, че нетната печалба за второто тримесечие се е понижила с над 50% поради намалено търсенето на смартфони.

Месец по-рано Samsung представи два нови свои смартфона - Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+, които да си съперничат с iPhone на конкурента Apple inc.

В началото на лятото пък китайският конкурент Huawei Technologies Co. също отложи планираното пускане през септември на собствения си първи сгъваем телефон Mate X, като това е второто му отлагане в рамките на година, тъй като китайският технологичен гигант продължава да се бори с включването му в САЩ в т.нар. "черен списък", което заплашва достъпа на смартфоните на "Хуавей" до важната операционната система Android на американската компания-майка на Google - Alphabet Inc.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна