Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен трафик по пътищата в края на трите почивни дни

| обновено на 08.09.19 в 14:24
Снимка: БГНЕС

Натоварено се очаква да бъде днес движението по автомагистралите и основните пътища в страната в края на трите почивни дни. За да се избегнат инциденти, Пътната полиция засилва контрола над водачите и предприема мерки за облекчаване на трафика към София и големите градове.

Движението по входовете на София все още е спокойно. В по-късните часове обаче се очаква хиляди автомобили да влязат в столицата. От „Пътната полиция“ предприемат необходимите мерки.

Засилено полицейско присъствие има вече по входовете на София, това съобщиха за Хоризонт от КАТ. Очаква се най-сериозен да бъде трафикът по „Цариградско шосе“ на входа откъм АМ „Тракия“. Заради това там се предвижда при нужда светофарите да бъдат изключени и движението да се регулира ръчно.

Подобно е и положението на „Ботевградско шосе“ на входа откъм АМ „Хемус“. Засилено движение и сериозен трафик от „Пътна полиция“ очакват и в района на Владая, откъдето се очаква да се завърнат жителите на столицата, прекаралите изминалите три почивни дни в южната ни съседка Гърция.

През изминалото денонощие в района на столицата няма тежки пътно-транспортни произшествия. Очаква се засиленият трафик да продължи и в сутрешните часове на утрешния ден.

От 14 до 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

От 10 часа в увредения преди месец при пожар участък от магистрала „Струма“, край Дупница ще бъдат отворени две ленти за движение за леките автомобили и камионите до 12 тона в посока София и една лента в посока граничен пункт „Кулата“. За улеснение на трафика за влизащите към София през Владая днес ще бъдат отворени две ленти от главен път Е-79.

Продължават ремонтите по магистрала „Хемус“ в района на 19-ти, 36-ти, и 37-ти километър, както и на тръбата за София в тунел „Витиня“.

На границата с Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, както и на границата с Румъния, при ГКПП „Дунав мост-Видин“- на вход за товарни автомобили, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

Преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, Северна Македония и Гърция се осъществява нормално.

На територията на Благоевградска област проблемният за пътуване  участък остава Кресненското дефиле. Засилен е и полицейският контрол по пътищата.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на изхода за леки автомобили. За безпроблемното преминаване и очаквания засилен трафик на границата са осигурени повече екипи.

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" и в двете поскои, но изкчаващите автомобили в зоната за контрол са не повече от 50 м и преминават бързо. На изхода преобладават товарните камиони, а на входа към България леките коли.
Документите и товарите се обработват в рамките на 3 минути, споделиха прибиращите се от Гърция.

Пътната агенция апелира шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени