Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Дунев: На световното в Щутгарт ще се борим за олимпийска квота

България отново домакин на световна купа през 2020 година

Квота за "Токио 2020" – това ще е целта пред българските състезатели на световното първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 4 до 13 октомври в Щутгарт, това съобщи президентът на Българската федерация Красимир Дунев.

„Световното първенство чука на врата. Това е най-важното състезание за нас. Това първенство ще е едно от най-трудните, защото е квалификация за олимпийските игри. Ние отиваме и ще се борим за квота. Първоначално имахме на намерение да участваме с 3 –ма мъже и две жени. След проведените контролни и моделирани тренировки решихме да изпратим двама мъже и една жена. Така, че в Щутгарт ще разчитаме на Лени Медсън при жените и на Дейвид Хъдълстоун и на Йордан Александров при мъжете“, допълни олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.



Снимка

В шампионата на планетата при жените ще разчитаме на живеещата в САЩ Лени Медсън, а при мъжте на Йордан Александров и на Дейвид Хъдълстоун. В последните две седмици състезателите записаха отлично представяне на световните купи в Турция и в Унгария. В двете състезания двамата се класираха на 10 финала и спечелиха 4 медала.

„Като цяло съм доста доволен от представянето. На двете световни купи. В Турция играх на 5 уреда и записах 5 финала. В Унгария играх многобой и направих 2 финала. И в двете надпревари нямах фал, нито в квалификациите, нито във финалите. Това ми помогна да знам, че вървя в правилната посока“, заяви Йордан Александров.


„Аз не съм доволен от себе си. В Турция имах цел да си изиграя три уреда, но успях да си скоча само прескоците. В Унгария отново не съм доволен, защото пак допуснах нелепи грешки. Продължаваме да се готвим за квота. Чувствам се най-стабилен на кон с гривни. Успоредката също ми е силен уред, както и прескока“, добави Дейвид Хъдълстоун.


Президентът на федерацията Красимир Дунев съобщи добрата новина, че през 2020 година България отново ще бъде домакин на световна купа.

„Документите са подадени и сме одобрени. Платили сме нужната сума. Така, че от 13 до 17 май догодина ще сме домакини на световна купа във Врана“, завърши Дунев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна