Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До средата на октомври

Асфалтират 1150 метра от ул. „Витиня“ в кв. "Сухата река", ремонтът продължава

4
Снимка: Дончо Барбалов
Започна асфалтирането на ул. „Витиня“ в кв. "Сухата река".

Ремонтът на пътя се извършва от ул. "Момина Клисура" до бул. "Вл. Вазов" по инвестиционен проект на стойност 1,3 млн. лв. с ДДС.

Улицата е разделена на няколко участъка и всички строително-монтажни дейности трябва да приключат до средата на октомври.

„Витиня“ е ключова за района улица – отбеляза кметът на София Йорданка Фандъкова. – Ремонтираме 1150 метра. Имаше участък, където улицата липсваше. Сменено е осветлението, изграден е тротоар. Очаквам да бъде поставена ограда – за безопасност на пешеходците.

Работата продължава по график.

Във втория участък на ул. "Витиня" ще бъде ремонтирана тротоарната настилка и канализационните шахти, а в третия ще бъдат подменени уличният водопровод и осветление, ще се изградят тротоари и ще се ремонтират уличните оттоци.

След окончателното приключване на ремонта ул. „Витиня“ ще стане двупосочна – от двете страни на река Слатинска, уточни кметът на район Подуене Ева Митова.

Чуйте репортажа за още подробности.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още от