Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 нови класни стаи посрещнаха възпитаниците на Първа английска гимназия

Снимка: БГНЕС

Около 12 000 първокласници в София за първи път прекрачват прага на училището днес. Триетажен корпус и 22 нови класни стаи посрещнаха за първия учебен ден възпитаниците на Първа английска езикова гимназия и 112-о училище "Стоян Заимов". Освен това, в училището е изградена и нова спортна зала, физкултурен салон и зала за танци. Това съобщи по време на откриването на учебната година кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя пожела на учениците никога да не ги напуска любопитството им.

Чрез образованието можем да живеем по-добре, каза по време на откриването на учебната година образователният министър Красимир Вълчев:

Днес има много неща, които сигурно ни разделят, но това, което ни обединява е желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си. Това желание го даваме най-вече чрез образователната система. Желанието нашите деца да живеят в по-добро хармонично проспериращо общество. Затова най-много разчитаме на българското училище и на българските учители.
 
Новата спортна зала в училището разполага с игрище за баскетобол, хандбал, а физкултурният салон с игрище за волейбол и футбол. Дворът на училището пък е с нова многофункционална настилка. На откриването присъстваха и зам.- кметът на София Дончо Барбалов, общински съветници и олимпийският медалист Йордан Йовчев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени