Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple ще произвежда своя компютър Mac Pro в Остин, Тексас

Настолен компютър Mac Pro на компанията Apple
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Apple Inc. ще произвежда своя настолен компютър Mac Pro в Тексас, САЩ, обяви технологичният гигант в прессъобщение в понеделник.

Техническият гигант заяви, че най-новото поколение на компютрите Mac Pro, което беше представено на годишната Световна конференция за разработчици през юни, ще започне да се произвежда в скоро време в същия завод в Остин, където се правеше до 2013-а година.

Предишни информации сочеха, че базираната в Купертино компания може да премести производството на своя настолен компютър в Китай на фона на засиленото търговско напрежение между Вашингтон и Пекин.

"Mac Pro е най-мощният компютър на Apple досега и се гордеем, че ще го изграждаме в Остин, Тексас. Благодарим на администрацията за тяхната подкрепа, която дава възможност за това", заяви изпълнителният директор на Apple, Тим Кук.

"Вярваме дълбоко в силата на американските иновации. Ето защо всеки продукт на Apple е проектиран и произвеждан в САЩ, като се сглобява от негови части от 36 щата. По този начин нашата компания поддържащи 450 000 работни места с американски доставчици и ще продължим да растем тук, в Съединените щати", добави той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна