Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски, Славия и Ботев (Пд) продължават за Купата на България

Отборът на Левски премина с лекота през Спартак (Вн).
Снимка: Емона Цончева/Sportal.bg

Отборите от Първа лига не допуснаха изненади в 1/16-финалите за Купата на България в ранните двубои днес и продължават напред.

Съставът на Левски разгроми Спартак (Варна) с 5:1 в Балчик. Франко Мазурек откри за “сините“ в 29-ата минута с хубав удар с левия крак от границата на наказателното поле. Дени Алар вкара втория гол в 42-ата с глава след центриране он ляво на Иван Горанов. През първата част капитан на Левски Николай Михайлов нямаше почти никаква работа. В 50-ата Насиру Мохамед използва шанса си да започне титуляр и се разписа. Ганаецът беше изведен сам срещу вратаря на Спартак Иван Иванов и не сгреши.

Резервата Мартин Петков вкара в 56-ата минута, а секунди по-късно 17-годишният футболист отбеляза и още един за 5:0. В 64-ата минута Ивайло Русев отбеляза от малък ъгъл почетен гол за варненци след слаба намеса на Михайлов. В 74-ата минута двубоят беше спрян от главния съдия Станислав Тодоров заради пререкания между двете агитки, които бяха разделени с полицейски кордон, но започнаха да хвърлят предмети и бяха взривени две бомбички, едната от които избухна съвсем близо до терена.

В Нова Загора носителят на купата за 2018 година Славия се наложи с 4:0 над домакина Загорец, който играе в Югозападната Трета дивизия.

Централният нападател на „белите“ Цветелин Чунчуков реши мача с два бързи гола в 10-ата и 16-ата минута. През втората част Владислав Узунов вкара трети гол за гостита на стадион „Загорец“ в 52-ата минута. Четвъртото попадение беше дело на тийнейджъра Кръстев в 81-ата.

Миньор отстъпи на Ботев (Пловдив) в Перник с 1:2. Виана откри за финалистите в турнира от тази година в 9-ата минута, но само три по-късно Йосифов изравни за домакините. Развръзката дойде в края на мача, когато Виана вкара в 81-ата минута.

Добруджа загуби с 0:4 у дома срещу Ботев (Враца). Попаденията паднаха през втората част. В 47-ата и 54-ата минута вкара Мирослав Будинов, а след него отбеляза и Генов в 62-ата минута. В 73-ата падна четвъртия гол, отбелязан от Атанасов.

От 19:00 часа днес са двубоите Нефтохимик – Лудогорец и Литекс – Монтана.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени