Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрееску записа 16-а поредна победа

Бианка Андрееску
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Бианка Андрееску се класира за осминафиналите на тенис турнира в Пекин, който е от най-високата категория Премиер задължителен.

Канадката спечели срещу Елизе Мертенс от Белгия с 6:3, 7:6 (5) за около два часа игра и така записа 16-а поредна победа..

Двубоят започна с четири последователни пробива, като канадката пое контрола върху събитията на корта в шестия гейм, когато проби за трети път подаването на белгийката в откриващата част. До края тя нямаше проблеми и поведе в резултата.

Във втория сет се разрази истинска маратонска битка, продължила час и 22 минути, като Мертенс дръпна с ранен пробив в началото, но допусна рибрейк в седмия гейм. Андрееску реализира впоследствие нов за 6:5, но не успя да затвори частта, а с това и мача и се стигна до тайбрек. В него Мертенс поведе с 5:4 точки, но 19-годишната шампионка от Флашинг Медоус спечели три поредни точки за крайния успех.

В осминафиналите тя ще се изправи срещу американката  Дженифър Брейди, която изненадващо надигра сънародничката си Мадисън Кийс след 2:6, 6:4, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна