Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китаец се ожени фиктивно заради подаръците

Мъж от китайската провинция Гуйчжоу уреди измислена сватба, за да получи подаръци под формата на пари, за да ги инвестира в собствен бизнес. Това съобщи БГНЕС като се позова на AsiaOne.

Мъжът наел Сяо Ли от агенция, специализирана в "приятели под наем", за да може момичето да бъде представено като булка пред роднините и приятелите му. Тя трябвало да остане при него от 22 до 28 август. Всеки ден, прекаран с „младоженеца“, му струвал 521 юана (около 70 евро).

Сватбената церемония се провела на 25 август, разказва дамата. Мъжът трябвало да плати за транспорта, храната и настаняването ѝ.

Гостите дали на младоженците около 60 000 юана (около 7800 евро), които според предварителното споразумение мъжът прибрал.

След сватбата „двойката“ обикаляла в провинцията още няколко дни. Въпреки това, щом срокът на „договорът“ свършил, мъжът изчезнал, без да плати за „булката“. Той блокирал момичето в социалните мрежи и не отговарял на нейните обаждания.

Сяо Ли се обърнала към адвокати. Те смятат, че момичето е в неизгодна позиция, тъй като няма писмен договор за услугата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна