Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кюстендил отдава жилища на медик от града и лекарка от Босилеград

Снимка: БГНЕС

Общината в Кюстендил ще отдаде жилища на медик от града и лекарка от Босилеград (Сърбия), които вече работят в районната болница и живеят под наем. Докладната за отдаването е внесена за предстоящото заседание на Общинския съвет. 

Лекарят от града е завършил наскоро, сега специализира хирургия и живее под наем. Често му се налага да пътува и до София, където специализира и това са допълнителни разходи за него. 

Колежката му от Босилеград работи в АГ - отделението в районната болница и също плаща наем. И двамата ще получат жилища в кв. "Запад". Наскоро кметът Огнян Атанасов каза, че Общината ще отпуска и стипендии на студенти, които учат медицина:

"В процес сме на уточняване на процедурата, дали ще правим тристранен договор между въпросния студент, Общината и болницата, защото стипендии дава и болницата, и ние имаме предвидени".

Шестима лекари, които са от Босилеград, са на работа в кюстендилската болница, каза главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков:

"Тези, които работят тук, на двама от тях преди време Общината помогна за жилище, живеят в общински жилища. Другите сами се уредиха, създадоха семейства. Тази идея отдавна съществува - Общината да помага". 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна