Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас се провежда специализирана полицейска акция за изнудване (ОБНОВЕНА)

| обновено на 14.10.19 в 15:39

Специализирана полицейска акция се провежда в Бургас. Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОД на МВР-Бургас разследват организирана престъпна група за изнудвания, чрез заплахи и физическо насилие. Групата е действала на територията на Бургас и Бургаска област. 

За срок до 24 часа са задържани общо 10 лица. Сред тях е собственикът на охранителна фирма VTA Николай Мечков. По всяка вероятност той ще бъде привлечен като обвиняем за ръководител на групата. Още един от арестуваните днес- Петър Биберов -Кюфтето, е сред по-известните представители на ъндръграунда. 

През 2016 година срещу Николай Мечков и Петър Биберов беше образувано дело в Специализирания наказателен съд и те отново бяха обвинени като ръководители на престъпна група за изнудвания. Това дело, обаче, беше прекратено, а обвиненията отменени.

Сега предстои да се определи колко от задържаните днес ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и на кои ще бъдат поискани мерки за неотклонение. 

От специализираната прокуратура съобщават, че до момента са извършени 40 претърсвания на недвижими имоти, автомобили, както и лични обиски. Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени