Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влади Стефанов в постоянно търсене на „най-добрия кадър“

16
Цигов чарк
Снимка: Владимир Стефанов

Владимир Стефанов е запален по фотографията от времето на лентовите фотоапарати. За много млади хора това е почти като архаизъм, но всички над 35 помнят как преди ерата на дигиталната фотография, се прекарваше доста време в едни тъмни стаички, в които от ленти, през странни ванички, снимките придобиваха образ върху хартията. Така с един фотоапарат Зенит и беглите познания, които е придобил в тогавашните кръжоци, Влади силно се увлича по това изкуство.

Владимир Стефанов

Както той сам казва, с навлизането на цифровата фотография се откриват много нови хоризонти, но човек трябва да експериментира, за да разбере тези възможности.

Това, което остава непроменено във времето е афинитетът му към природата. Тя го тегли като магнит и го „вади“ от вкъщи, от шума на големия град, дава му възможност да открива и преоткривам нови места, да забелязва невидимите за голяма част от хората дребни и красиви детайли.

„Няма нищо по-зареждащо от вида на слънцето и нежната светлина рано сутрин, когато планината е пуста и всички още спят” – казва Влади.

Кобилини стени

След толкова години все още търси своя „най-добър кадър“, защото според него едно от най-важните качества на фотографа е да бъде критичен към себе си и да учи постоянно от грешките си.

Витоша,над Алеко

От известно време Влади експериментира с въздушната фотография в стремежа да „хване” перфектния кадър от удобната височина, при подходящия ъгъл и светлина. И като един истински „ловец“ на кадри, продължава да търси, загадъчността на мъгливата гора, свежестта на капчиците роса, величието на планините, стихията на водопадите, но от различна гледна точка.

Витоша, Офелиите

Боянският водопад

Яйлата

Тузлата

https://www.facebook.com/VladiStefanovPhotography/

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна