Eмисия новини
от 16.00 часа

В кадър

„В кадър“ е нова рубрика на сайта БНР Новини. В дигиталната ера и Радиото се променя... Стремим се да сме в крак с времето и затова в рубриката ще ви представяме фотографи, включително любители, които има с какво да впечатлят.

Със снимките им ще се разходим по света и у нас, ще погледнем отвисоко, ще се вгледаме в красотата на природата, ще „наберем“ красиви цветя, ще „послушаме“, музика, ще разгледаме интересна изложба, ще „се пренесем в миналото“ с народните ни обичаи, ще се порадваме на детските усмивки.

Започнахме рубриката със снимките на прекрасната Дара, направени от родителите ѝ Красимира и Васил Таневи. Последваха и други.


Публикации

Стоян Йотов: В пейзажа или си късметлия, или чакаш късмета

За Стоян Йотов фотографията върви ръка за ръка с планинарството. Но не винаги е било така. Допреди няколко години работи като фотожурналист и работният му ден е доста динамичен, но след кариерен завой се оказва с много свободно време, което да отделя за..

публикувано на 21.09.20 в 11:34

Елена Карагьозова: С децата винаги е забавно

"Фотографията за мен е начин на изразяване, тя ме пренася в друга реалност. Харесвам работата с деца, защото всяко дете е уникално по свой собствен начин и излъчва само и единствено любов". Това споделя пред БНР фотографката Елена Карагьозова, с чиито..

публикувано на 16.09.20 в 16:22

Вяра Йовева и предизвикателствата на военната фотография

"Фотографията за мен е смисълът на живота ми! Страстта ми към фотографията дойде ненадейно и остави в мен отпечатък завинаги", споделя пред БНР Вяра Йовева, която е фотограф от 2003 г.  "Обичам да снимам всичко - пейзажите, животните, но най-много..

публикувано на 15.09.20 в 09:10

Ирина Стоилова: За мен е вдъхновяващо да улавям преживяванията на децата

"За мен е вдъхновяващо да улавям преживяванията на децата. Те са чисти и неподправени. Детските изражения, във важните за тях моменти, показват много за детския свят, разкриват истинските вълнения. При децата всяка емоция е страст и то изразена по..

публикувано на 14.09.20 в 14:07

Светлин Йосифов: Африка е вече моята любов и страст

Привет, к азвам се Светлин Йосифов, по-познат като Svet, а от там и "PicSvet Photography". Хората, които ме познават, знаят, че съм любител на простите неща, усложненията и претрупаността не са в стила ми - нито във фотографията, нито в живота. Опитвам..

публикувано на 19.08.20 в 13:15

Мирослав Момински: Родопа планина е и ще остане една голяма любов

Здравейте ! Аз съм Мирослав Момински от Велико Търново. Желанието да снимам се породи когато бях много малък, но причината не беше, че съм се запалил от някой. Тогава нямаше интернет и достъпът до информация беше доста ограничен. Затова винаги съм..

публикувано на 19.08.20 в 12:55

Минко Михайлов: Фотографията e моята страст

Здравейте,  казвам се Минко Михайлов. Фотографията повече от 20 години e моя страст. Обичам да пътешествам и да снимам красотата и колорита на света около мен. С фотографията успявам да направя реално и нереално пътешествие, тя е ключ към..

публикувано на 19.08.20 в 12:16

Веселина Генова: Фотографията е моята нова любов

Здравейте! Казвам се Веселина. Родена съм в една свежа юнска утрин в полите на Витоша. Пролетта - с разцъфнали черешови цветове и магнолии, е любимият ми сезон. Обичам слънцето, водата и природата.  Като дете обичах да рисувам...

публикувано на 06.08.20 в 10:01

Таня Маркова: Аз съм непоправим романтик, влюбен във фотографията

Здравейте! Аз съм Таня Маркова - непоправим романтик, влюбен във фотографията. За мен това е магията, която ми даде способността да виждам отвъд видимото. Фотографът е истински художник - вместо четка, палитра и платно използва фотообектив, а модели..

публикувано на 05.08.20 в 11:56

Неделиян Нешев: Фотографът разкрива себе си

"В кадър" представя: Неделиян Нешев ''Снимката е отражение на нашето вътрешно състояние от преживяното в даден момент. Визуализация на усещанията ни, чувствата и емоциите. Фотографът разкрива себе си. Не видяното, погледнато и отминато...

публикувано на 23.07.20 в 13:30