Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Санкциите не ни плашат, продължаваме операцията в Сирия

Снимка: БГНЕС

Заплахите от санкции не могат да изплашат Турция и тя успешно продължава операцията си в Сирия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Той още веднъж отхвърли всички призиви за преговори, като се мотивира, че е невъзможно Турция да седне на една маса с „терористи“.

Турция произвежда сама 70% от необходимото за операцията си въоръжение, уточни Ердоган пред журналисти на борда на самолета си на връщане от Баку в отговор на въпрос за наложеното на Анкара оръжейно ембарго от някои европейски страни. Ердоган допълни, че може да се купи „всичко отвсякъде“.

Испания е последният от най-големите европейски производители на оръжие, който прие решение за замразяване на продажбите за Анкара заради продължаващата военна операция в Сирия.

Турският президент съобщи, че въпреки навлизането на сирийски части в Манбидж като част от споразумението между кюрдите и правителството в Дамаск, районът трябва да бъде прочистен от терористи. По думите му турският обстрел срещу сирийската армия там е бил в отговор на огън, при който е загинал един турски войник.

637 кюрдски бойци са били неутрализирани според турското военно министерство. Вчера вечерта кюрдските сили пък показаха видео с пленена турска бронирана машина.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени