Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Практикум по финансова математика в Русенския университет

Снимка: архив

Практикум по финансова математика "Анализирай това" за ученици от единайсети и дванайсети клас на русенските училища ще има през ноември в Русенския университет. Това съобщиха от висшето училище в града, цитирано от БТА. 

Инициативата се финансира от общинската фондация "Русе - град на свободния дух", като проектът се осъществява от екип на Русенския университет, с подкрепата на четири училища. Това е второто издание на практикума.

През тази учебна година обхватът на темите е разширен, казусите са нови и се очаква да бъдат обхванати по-голям брой ученици.

Практикумът ще представи накратко основни теми от финансовата математика и приложението й, използвайки иновативни методи на преподаване. Всяко занятие ще включва кратка лекционна част. След това на участниците се поставят казуси, които ще решават в екипи по двама на компютри, с помощта на специализиран статистически софтуер.

Работата им ще се оценява под формата на точки, като в края на проекта те ще получат сертификати според представянето си и възможността да се явят на заключителен тест, с оценката от който ще могат да кандидатстват в Русенския университет и в частност в специалност "Финансова математика".

"На пазара на труда в Русе, а и в цялата страна има дефицит на финансови анализатори, като висшето училище в крайдунавския град обучава такива специалисти", обясняват от Русенския университет.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна