Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изпрати ПВО-системи С-400 на учения в Сърбия

| обновено на 24.10.19 в 17:43
С-400
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руски зенитно-ракетен дивизион С-400 и зенитна ракетно-артилерийска батарея „Панцир-С“ са прехвърлени в Сърбия, където за първи път ще участват в учение на територията на чужда държава. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Зенитно-ракетният комплекс С-400 и ракетно-артилерийският комплекс „Панцир-С“ са прехвърлени с руски военно-транспортни самолети в сръбската авиобаза „Батайница“,близо до Белград.

Подразделения на противовъздушната отбрана на Русия и Сърбия ще изпълняват заедно задачи по откриване, съпровождане и унищожаване на целия спектър въздушни цели на условния противник.

Руско-сръбското учение „Славянски щит 2019“ се организира за първи път  и се състои от два етапа. Първият беше през септември в Центъра за бойна подготовка на въздушно-космическите сили на Руската федерация в Астраханска област. Вторият започна вчера и продължава до 29 октомври на територията на Република Сърбия.

Ракетно-артилерийският комплекс „Панцир-С“ поразява цели на разстояние до 40 км и на височина до 15 км.

Зенитно-ракетният комплекс С-400 прехваща бързо летящи цели на разстояние до 600 км и ги унищожава на дистанция над 400 км.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна