Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ОИК-София съобщават за много сгрешени протоколи

| обновено на 28.10.19 в 07:50
Снимка: БГНЕС

607 от 1 613 секционни избирателни комисии са предали изборните книжа към този момент в София. Членове на 120 комисии отчитат протоколите към 7 ч. Все още няма предварителни резултати, обобщени от Общинската избирателна комисия, посочи председателят Полина Витанова:

"Извиква се 733 номер. Всичко върви спокойно. Имаше малко повече комисии, които бяха с вярно попълнени протоколи, така че обстановката продължава да е нормална, работна. Мисля, че е добре се справяме! Все още нямаме междинни данни за това кои районни кметове печелят на първи тур".

По-рано тази нощ Витанова съобщи за редица грешки в протоколите, което забавя процеса по предаване: 

"Продължават грешките в протоколите, но обстановката е нормална и спокойна. Всичко вътре протича нормално. Няма никакви проблеми. Най-честите грешки са в разпределението по преференции на кандидатски листи. За всяка една кандидатска листа са отпечатани по 161 кандидати колкото са съответно членовете на Общинския съвет. Само че не всяка кандидатска листа е регистрирала 61 кандидати. Масово не го съобразяват това нещо и има разпределена преференция на кандидат, който е несъществуващ в листата."

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна